Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea a lansat un proiect transfrontalier în domeniul inteligenței artificiale
!
În data de 15 aprilie 2025, a avut loc conferința de deschidere a proiectului #ROHU00120, proiect dedicat schimbului de experiență pentru cercetarea și utilizarea tehnicilor avansate de inteligență artificială în finanțe, contabilitate și administrarea afacerilor în Regiunea Bihor-Hajdú-Bihar.
Evenimentul de lansare a proiectului “Exchange of Experience for Research and Usage of Advanced Artificial Intelligence Techniques in Finance, Accounting, and Business Administration in the Bihor-Hajdú-Bihar Region”, Acronim E2U-AI, cod proiect ROHU00120 a avut loc în Sala de Conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea și a reunit reprezentanți ai mediului academic și de afaceri din regiunea transfrontalieră.
Facultatea de Științe Economice a Universității din Oradea implementează acest proiect în parteneriat cu University of Debrecen – Faculty of Economics and Business, de altfel, un partener tradițional.
În deschiderea evenimentului, doamna prof. univ. dr. habil. Diana Sabău Popa, decan al Facultății de Științe Economice, a prezentat geneza ideii de proiect: „Acest proiect ambițios, pe care l-am depus spre finanțare din septembrie 2023, este menit să consolideze cooperarea transfrontalieră, cercetarea științică şi inovarea în ceea ce privește aplicarea tehnologiilor de inteligenţă artificială în domeniul economic”.
Rectorul Universității din Oradea, domnul prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău a prezentat perspectiva asupra inteligenței artificiale și modul în care o universitate modernă trebuie să se raporteze la aceasta. Domnul subprefect Emilian Pavel, a tranmis un mesaj din partea Instituției Prefectului Județului Bihor, exprimându-și satisfacția că Universitatea din Oradea și Facultatea de Științe Economice sunt atât de active în atragerea de fonduri europene. Din partea partenerului în proiect a vorbit prodecanul Facultății de Economie și Business din cadrul Universității din Debrecen, domnul prof. univ. dr. László Erdey, care a transmis un mesaj de salut și a exprimat dorința de implicare a universitarilor maghiari în domeniul inteligenței artificiale care schimbă fundamental regulile jocului în economie, business și societate.
Proiectul finanțat prin Programul Interreg VI-A România-Ungaria se va desfășura pe parcursul a 12 luni și include:
• Cursuri specializate comune în tehnici avansate de inteligență artificială
• Workshop-uri și schimburi de experiență
• Acces la software și echipamente moderne
• Dezvoltarea unei strategii comune pentru integrarea IA în economia regiunii
• Elaborarea unui e-book dedicat tehnicilor de IA în științele economice
Mulțumim tuturor participanților și partenerilor noștri pentru implicare și vă invităm să urmăriți activitățile viitoare ale proiectului!
Pentru detalii și înscrieri la activitățile proiectului: https://steconomice.uoradea.ro/proiecte-in-implementare/
#FSE#UniversitateaOradea#InteligentaArtificiala#ProiectTransfrontalier#Interreg#ROHU#DebrecenUniversity