Calendarul de desfăşurare a concursului de admitere – sesiunea iulie 2025:
■ 7- 23 iulie 2025 – înscrierea candidaţilor
■ 25 iulie 2025 – afişarea rezultatelor provizorii;
■ 28 iulie 2025, între orele 9.00-15.00 – depunerea contestaţiilor (dacă este cazul)
■ 28 iulie 2025 – rezolvarea contestaţiilor şi re-afişarea rezultatelor provizorii
■ 29 iulie-1 august 2025 – confirmarea ocupării locului de către candidaţii declaraţi „admis” în urma concursului de admitere.
■ 2 august 2025 – afişarea rezultatelor finale.
Cifra de școlarizare pentru concursul de admitere sesiunea iulie 2025, studii universitare de licență la Facultatea de Științe Economice
|
Pliant admitere licență – iulie 2025
Metodologia de admitere 2025 – Facultatea de Științe Economice
Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), împreună cu Ministerul Educaţiei, lansează mâine, 8 iunie 2022, prima aplicație de mobil Study in Romania.
Aplicația de mobil StudyinRomania face parte din mecanismele de promovare a învățământului superior românesc sub umbrela StudyinRomania, alături de varianta îmbunătățită a platformei StudyinRomania, filmul de promovare a învățământului superior, cât și platforma de aplicare la bursele oferite de Guvernul României prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe.
Aplicația de mobil se adresează atât tinerilor din afara țării (din țări UE și Non-UE), cât și tinerilor din România cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, interesați să urmeze un program de studiu în universitățile din România, pe durata unui întreg ciclu de studiu sau pentru un semestru. Aplicația este disponibilă pentru descărcare în magazinele online, atât pentru utilizatorii de Android, cât și pentru utilizatorii iOS. Aplicația este interconectată cu platforma StudyinRomania și oferă informații atât pentru potențialii studenți (cei care își doresc să studieze în România), cât și pentru cei care sunt deja studenți în România, prin intermediul a două meniuri principale : I Want to Study in Romania (Vreau să studiez în România) și I am a Student in Romania (Sunt student în România).
Aplicația include date despre România, detalii cheie despre universitățile românești, respectiv centrele universitare și oferta educațională disponibilă, procesul de admitere, burse, viză și permis rezidență, drepturile și obligațiile studenților, organizații studențești disponibile în universități, voluntariat sau Programul Erasmus+. Totodată, utilizatorii pot să își seteze în aplicație subiecte de interes pentru care își doresc să primească notificări. Aplicația StudyinRomania este disponibilă în limba engleză și română, cu mențiunea că momentan anumite detalii despre universități sunt disponibile numai în engleză, întrucât conținutul este preluat din platforma StudyinRomania.
- Invitatie Rector
- Pasi pentru promovarea aplicatiei WORD / PDF
